The Alien - Link Select

Selasa, 19 Mei 2015

13 PETANDA, RUMAH ANDA BERHANTU ATAU DIHUNI JIN-SYAITAN ???


KADANG-KADANG kita tidak sedar bahawa Rumah yang kita diami itu berhantu atau dihuni oleh Makhluk Halus (Jin) secara DOMINAN kerana akibat dari kelalaian kita terhadap beberapa tanda.  Terutamanya kelalaian kita kepada ALLAH, khususnya ZIKRULLAH.   Apabila kita jauh dari ALLAH, maka ALLAH menjadikan Jin-Syaitan sebagai pendamping bagi kita tanpa kita sedari.  Dalam hal ini, makhluk halus ini adalah Jin yang bersifat Syaitan.  Ia digelar Jin-Syaitan atau Syaitan-Jin.  Mereka ini biasa sangat kuat dan cekal menduduki sesuatu tempat sehingga apabila tempat mereka diganggu, mereka akan kembali mengganggu dengan pelbagai cara.  Mereka lebih takut kepada kita berbanding takut kita kepada mereka.   Tetapi apabila kita takut kepada mereka, mereka akan lebih berani ke atas kita.  Oleh itu, elakkan aura takut anda berkembang dengan pesat sehingga dilihat oleh Syaitan Jin.  Ini sangat  bahaya untuk anda.   Caranya amat mudah…. ZIKRULLAH.  Selain lalai dari ALLAH dan Rumah yang selalu ditinggalkan dalam tempoh yang lama berikut ialah 13 tanda yang menunjukkan rumah anda berhantu ATAU dihuni Jin Syaitan dan hal ini akan menggamit ‘Fenomena Syaitan-Jin’ yang lain.13 PETANDA, RUMAH ANDA BERHANTU @ DIHUNI JIN!

KELANCARAN ALAT-ALAT ELEKTRONIK TERGANGGU
Siaran Radio, TV, Internet dan alat-alat Elektronik terganggu. - Kehadiran makhluk halus biasanya boleh mengganggu frekuensi alat-alat elektronik atau elektrik, seperti lampu yang menyala dan mati sendiri. Beberapa tanda lain adalah TV yang menyala sendiri, atau tiba-tiba terganggu. Hal ini juga boleh terjadi pada radio dan alat-alat elktronik yang lain.

OBJEK MENGHILANG DAN MUNCUL SEMULA
Benda-benda atau objek menghilang dari tempatnya-Apakah anda pernah kehilangan benda-benda yang seolah ghaib begitu saja? Kemudian benda tersebut terkadang muncul sendiri tanpa diduga? Hal semacam ini juga boleh disebut Dissapearing Object Phenomenon. Ke mana benda-benda itu pergi? Tak ada yang tahu. Boleh jadi ke dunia paralel, atau ada makhluk halus yang sedang bermain dengan benda-benda anda.

OBJEK DAN BAU PELIK
Anda menemui objek ganjil dan pelik serta menyeramkan. Seperti kotak misteri, patung buruk, Sarang Labah-labah yang banyak dan sebagainya.  Bau-bau yang busuk dan pelik, terlalu wangi atau terlalu busuk di sudut tertentu dalam rumah anda.

SUARA ATAU BUNYI GANJIL
Beberapa tanda bahawa rumah anda berhantu adalah munculnya suara-suara aneh yang tak jelas asalnya. Boleh jadi seperti bisikan, ketukan di dinding, suara langkah kaki. kadang-kadang juga dapat terdengar langkah orang berjalan, berlari atau suara orang sedang mandi di bilik air.Jika ini sering terjadi di rumah, sebaiknya segera lakukan investigasi.  Dan anjing yang tiba-tiba menyalak di luar rumah anda.

KELIBAT MISTERI
Bayangan, lembaga dan kelibat, Bayangan tak hanya berbentuk manusia, tetapi juga boleh berbentuk banyak hal, mulai binatang hingga gumpalan berwarna hitam. Jika anda sering melihat bayangan-bayangan semacam ini di sekitar rumah, terutama saat malam hari, kemungkinan rumah anda berhantu.

REAKSI HAIWAN
Perilaku dan reaksi Haiwan - Haiwan, bahkan ayam kecil biasanya sensitif terhadap kehadiran makhluk halus. Mereka biasanya bertingkah aneh, seperti sedang melihat sesuatu atau terlihat ketakutan. Jika anjing anda terus-terusan menggonggong pada suatu tempat tertentu dalam rumah, atau kucing anda seolah-olah tengah mengikuti sesuatu, padahal tak ada apapun atau siapapun di sana, sebaiknya waspadalah.

SEJARAH RUMAH
Mempelajari sejarah rumah anda sendiri boleh bermanfaat. Misalkan apakah rumah yang anda tempati konon pernah digunakan untuk bunuh diri, pernah terjadi pembunuhan, atau lainnya. Ini boleh menjadi petunjuk mengenai apa yang terjadi dalam rumah. Memiliki rumah yang dulunya digunakan sebagai tempat pembantaian, atau kuburan massal tentu membuat anda waspada.

AKTIVITI PSYCOKINETIK
Aktiviti psychokinetic adalah ketika anda sering melihat benda-benda melayang atau bergerak dengan sendirinya. Ini juga sering menjadi tanda bahwa rumah anda tengah dihuni oleh hantu poltergeist. Jika anda sering melihat benda-benda bergerak sendiri, sebaiknya waspadalah.

RUANG SERAM
Ruang Rumah yang menyeramkan - Wujudnya satu ruang khas yang menyeramkan seperti bilik-bilik yang memang berkunci sejak dari mula dan tidak pernah dibuka atau dibersihkan.

PATUNG DAN GAMBAR
Wujudnya gambar-gambar manusia, patung manusia dan binatang di dalam rumah dengan rupa bentuk seakan-akan asli dan hidup.

HISTERIA DAN FENOMENA RASUKAN
Histeria – ada ahli keluarga atau orang lain yang Histeria apabila berada dalam  rumah anda.

BULU ROMA MEREMANG DAN PERASAAN ANEH
Bulu Roma meremang - Anda sentiasa merasa seram dan meremang bulu roma anda ketika berada di dalam rumah anda sendiri.  Anda merasakan perasaan yang aneh bila berada di rumah. Merasa tidak tenang atau gelisah terus menerus. Atmosfera rumah anda terasa tebal, sempit atau berat.

KEMUNCULAN ENTITI
Kemunculan Hantu - Yang terakhir dan yang paling jelas adalah adanya penampakan hantu atau kemunculan makhluk halus di rumah anda. Ini boleh jadi langka, karena jika terjadi berarti rumah anda benar-benar berhantu. Biasanya hantu juga boleh mengambil wujud apapun dalam rumah, dan tak selalu menunjukkan wujud asli atau wujudnya sepenuhnya.

Itulah 13 tanda rumah dihuni hantu. Apakah rumah anda memiliki tanda-tanda di atas? Atau ada tanda lain rumah berhantu yang anda ketahui?

SILAKAN BERKONGSI DENGAN KAMI SEMUA DI RUANG KOMEN.*SARANAN
Hantu yang paling sering muncul di negara kita antara lain pontianak, pocong, hantu raya, hantu pelesit, saka dari keturunan kita, atau hantu tanpa kepala.  Untuk menghalau hantu yang mengganggu rumah, banyak cara yang dilakukan orang terpulang kepercayaannya. Namun yang terpenting tentunya kita harus selalu yakin bahwa Allah akan selalu memberikan perlindungan kepada kita.  Boleh juga dengan menaburkan garam kasar. Tapi awas ! Garam kasar boleh mencederakan dan membunuh hingga teruk makhluk-makhluk halus ini. Sehinggakan rumah anda akan berbau hanyir akibat kecederaan makhluk halus tersebut akan membalas dendam.Jika anda tiada ilmunya jangan lakukan ini. Sebaik-baiknya pangilah mereka yang pakar dalam bidang ini.

ATAU ANDA BOLEH IKUT CARA YANG TERDAPAT DALAM ARTIKEL SAYA YANG LAIN.
SELAMAT MENCUBA!

Tiada ulasan: