The Alien - Link Select

Isnin, 5 Mei 2014

ALLAH SWT Berfirman ???


ALLAH SWT
Berfirman :
Dan buatlah bahtera dengan pengawasan serta kawalan Kami, dan dengan panduan wahyu Kami (tentang cara membuatnya); dan janganlah engkau merayu kepadaKu untuk menolong kaum yang zalim itu, kerana sesungguhnya mereka akan ditenggelamkan (dengan taufan)".
( Q.S Hud 11 : 37 )

Dan Nabi Nuh pun membuat bahtera itu, dan tiap-tiap kali sepuak dari kaumnya melalui tempat ia membina bahteranya, mereka mengejek-ejeknya. Nabi Nuh pun menjawab: "Jika kamu memandang kami bodoh (kerana membuat bahtera ini), maka sesungguhnya kami juga memandang kamu bodoh (kerana keingkaran kamu), sebagai (balasan) ejekan kamu.
( Q.S Hud 11 : 38 )

Maka kamu akan mengetahui siapakah yang akan didatangi azab yang menghinakannya di dunia, dan yang akan ditimpakan pula dengan azab yang kekal pada hari akhirat kelak".
( Q.S Hud 11 : 39 )

RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
Bersabda : 
Sesungguhnya ALLAH S.W.T berfirman :
“Wahai hamba-hambaku! Sesungguhnya Aku mencatat amalanmu, kelak di kemudian hari akan Aku balas atas tiap-tiap satu daripadanya. Oleh karena itu, barangsiapa menerima kebaikan, maka hendaklah ia memuji Allah. Dan barangsiapa yang menerima selain itu, maka janganlah mencela, selain dirinya sendiri”. 
Daripada Abu Dzar Al-Ghifari R.A 
(H.Q.R.S. : Imam Muslim)

Rasulullah Nabi Isa Al-Masih A.S
"Kamu adalah garam dunia, kalau kemasinan garam telah hilang, apakah lagi yang dapat memasinkan makanan.” 
(Kitab Nukilan Hikmah Nabi Isa A.S)

“Berzikirlah nescaya zahir dan batinmu pasti sihat.”
IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A

Tiada ulasan: