The Alien - Link Select

Sabtu, 2 Mei 2015

ZIKIR... UBAT PENYAKIT ZAHIR DAN BATIN YANG MUJARAB ???

ALLAH S.W.T
Berfirman :
“Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang).”
[ Q.S. AL-AHZAB 33 : 21]

“Hai orang-orang yang beriman, berzikirlah (dengan menyebut nama) Allah, zikir yang sebanyak-banyaknya.”
[ Q.S. AL-AHZAB 33 : 41]

"(Iaitu) orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan zikrullah". Ketahuilah dengan "zikrullah" itu, tenang tenteramlah hati manusia.”
[ Q.S. AR- RA’DU 13 : 28)


RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
Bersabda :
ALLAH S.W.T  berfirman :
“Aku sesuai dengan persangkaan hamba-Ku terhadap-Ku dan Aku selalu bersamanya ketika dia mengingat-Ku. Apabila dia mengingat-Ku dalam dirinya, maka Aku pun akan mengingatnya dalam diri-Ku. Apabila dia mengingat-Ku dalam suatu jemaah manusia, maka Aku pun akan mengingatnya dalam suatu kumpulan makhluk yang lebih baik dari mereka. Apabila dia mendekati-Ku sejengkal, maka Aku akan mendekatinya sehasta. Apabila dia mendekati-Ku sehasta, maka Aku akan mendekatinya sedepa. Dan apabila dia datang kepada-Ku dengan berjalan, maka Aku akan datang kepadanya dengan berlari.”
Daripada Abu Hurairah R.A
[ H.R.S : Imam Muslim Ra. A. - No.4832 ]

 “Perumpamaan orang yang berdzikir kepada Tuhannya dan orang yang tidak berdzikir kepada-Nya ialah seperti orang yang hidup dan orang yang mati.”
Dari Abu Musa al-Asy’ari R.A
[ H.R.S : Imam Bukhari dan Imam Muslim Ra. A. ]

 “Sesungguhnya kalau saya mengucapkan: Subhanallah walhamdu lillah wa la ilaha illallah wallahu akbar -yg artinya: Maha Suci Allah, segenap puji bagi Allah, tiada Tuhan melainkan Allah dan Allah adalah Maha Besar-, maka itu adalah lebih saya sukai daripada apa saja yang matahari terbit atasnya -yakni lebih disukai dari dunia dan seisinya ini.”
Dari Abu Hurairah R.A
[ H.R.S : Imam Muslim Ra. A. ]

***

“Dengan Zikrullah Hati mu akan tenang.”  apabila hati tenang maka seluruh sistem dalam tubuh akan tenang dan berjalan dengan baik seperti yang sepatutnya.. Syaitan dan Penyakit, Kuman-kuman, Bakteria..virus dan sejuta jenis penyakit tidak akan hinggap ke tubuh... Contoh paling dekat ialah Nabi Muhammad SAW... dari awalnya mengenal ALLAH dan berzikir dgn kalimah ALLAH...  tidk pernah baginda SAW disakiti oleh sistem tubuhnya sehinggalah baginda SAW sendiri yang memilih Cara dan Jenis SAKIT YANG MENUJU KEWAFATANNYA dengan izin ALLAH akan caranya kembali kepada ALLAH...  Fadhilat zikrullah sangat luas... maka sama-sama kita berzikir dengan Sunnah Rasulullah Nabi Muhammad SAW.. Insya-ALLAH anda tidak perlu risau dan bimbang dengan ancaman luar dan dalam tubuh anda...


Tiada ulasan: