The Alien - Link Select

Ahad, 25 Januari 2015

TAATILAH ALLAH DAN RASUL-NYA???

ALLAH SWT
Berfirman :
Wahai orang-orang yang beriman! Taatlah kepada Allah dan RasulNya dan janganlah kamu berpaling daripadanya, sedang kamu mendengar (Al-Quran yang mewajibkan taatnya).
[QS. AL-ANFAL 8 : 20]

Wahai orang-orang yang beriman, taatlah kamu kepada Allah dan taatlah kamu kepada Rasulullah dan kepada "Ulil-Amri" (orang-orang yang berkuasa) dari kalangan kamu. Kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (Kitab) Allah (Al-Quran) dan (Sunnah) RasulNya - jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. Yang demikian adalah lebih baik (bagi kamu), dan lebih elok pula kesudahannya.
 [QS. AN-NISA’ 4 : 59]

Dan sesiapa yang menentang (ajaran) RASULULLAH (S.A.W)sesudah terang nyata kepadanya kebenaran petunjuk (yang dibawanya), dan ia pula mengikut jalan yang lain dari jalan orang-orang yang beriman, Kami akan memberikannya kuasa untuk melakukan (kesesatan) yang dipilihnya, dan (pada hari akhirat kelak) Kami akan memasukkannya ke dalam NERAKA JAHANAM; dan NERAKA JAHANAM itu adalah seburuk-buruk tempat kembali.
[QS. AN-NISA’ 4 : 115]


RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
Bersabda :
“Daku tinggalkan kepadamu dua pusaka yang abadi apabila kamu memegang kedua-duanya, nescaya kamu tidak akan sesat selamanya iaitu Qur’an dan Sunnahku.”
[ H.R.S : Imam Muslim Ra. A. ]

“Barangsiapa yang mengataka sesuatu yang tidak pernah kuucapkan maka bersedialah menempati tempat duduknya di NERAKA.”
Daripada Salmah R.A
[ H.R.S : Imam Muslim Ra. A. ]


“Qur’an dan Sunnah Rasulullah Nabi Muhammad S.A.W yang termaktub dalam hadis yang diriwayatkan oleh Alim-ulama hadis yang itulah yang menjadi panduan di atas jalan yang lurus dan benar.  Memilih salah satu dari keduanya pasti anda SESAT.  Tetapi pilih dan peganglah kedua-duanya itu, pasti kamu TIDAK akan SESAT selamanya.”

IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A

Tiada ulasan: