The Alien - Link Select

Rabu, 13 November 2013

SANTAPAN ROHANI ???


ALLAH S.W.T 
Berfirman :
Sesungguhnya binatang (makhluk) yang paling buruk di sisi Allah ialah orang-orang yang kafir, karena mereka itu tidak beriman. 
(QS. 8:55)
(Yaitu) orang-orang yang kamu telah mengambil perjanjian dari mereka, sesudah itu mereka mengkhianati janjinya pada setiap kalinya, dan mereka tidak takut (akibat-akibatnya). 
(QS. 8:56)
Jika kamu menemui mereka dalam peperangan, maka cerai beraikanlah orang-orang yang di belakang mereka dengan (menumpas) mereka, supaya mereka mengambil pelajaran. 
(QS. 8:57)

RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
bersabda :
"Janganlah sekali-kali engkau meremehkan
suatu perbuatan baik walaupun hanya menyambut saudaramu
dengan muka yang manis."

Daripada Abu Dzarr R.A
(H.R.S : Muslim)

“Orang yang bakhil itu tidak akan terlepas daripada salah satu daripada 4 sifat yang membinasakan iaitu: Ia akan mati dan hartanya akan diambil oleh warisnya, lalu dibelanjakan bukan pada tempatnya atau; hartanya akan diambil secara paksa oleh penguasa yang zalim atau; hartanya menjadi rebutan orang-orang jahat dan akan dipergunakan untuk kejahatan pula atau; adakalanya harta itu akan dicuri dan dipergunakan secara berfoya-foya pada jalan yang tidak berguna.”
KHALIFAH SAIDINA ABU BAKAR R.A 

“ISLAM lah kamu keseluruhannya, kerana sebaik-baik agama di sisi ALLAH hanya ISLAM. Sesiapa yang pilih selain ISLAM maka kerugian besar baginya di Dunia dan di AKHIRAT. Apabila kamu bertelagah pendapat maka kembalilah semula kepada QUR’AN dan SUNNAH NABI MUHAMMAD S.A.W, pasti kamu tidak akan sesat selamanya. Apakah kamu tidak malu kepada ALLAH dan Rasul-Nya sehingga kamu memilih agama selain agama ISLAM?”
IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A

Tiada ulasan: