The Alien - Link Select

Selasa, 12 November 2013

SANTAPAN ROHANI ???


ALLAH S.W.T 

Berfirman :
(keadaan mereka) serupa dengan keadaan Fir'aun dan pengikut-pengikutnya serta orang yang sebelumnya. Mereka mengingkari ayat-ayat Allah, maka Allah menyiksa mereka disebabkan dosa-dosanya. Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Amat keras siksa-Nya. 
(QS. 8:52)
Yang demikian (siksaan) itu adalah karena sesungguhnya Allah sekali-kali tidak akan merubah suatu ni'mat yang telah dianugerahkan-Nya kepada sesuatu kaum, pada diri mereka sendiri, dan sesungguhnya Allah Maha Pendengar lagi Maha Pengetahui.
(QS. 8:53)
(keadaan mereka) serupa dengan keadaan Fir'aun dan pengikut-pengikutnya serta orang-orang yang sebelumnya. Mereka mendustakan ayat-ayat Rabbnya maka Kami membinasakan mereka disebabkan dosa-dosanya dan Kami tenggelamkan Fir'aun dan pengikut-pengikutnya; dan kesemuanya adalah orang-orang yang zhalim. 
(QS. 8:54)


RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
bersabda :
“Keluarkanlah sedekah sebab akan datang suatu masa dalam hidup manusia di mana ketika seseorang keluar dengan sedekahnya dari satu tempat ke tempat lain tetapi ia tidak menemukan seorang pun untuk menerimanya.”

Daripada Haritsa bin Wahab
( H.R.S : Muslim )

“Sesungguhnya aku telah mengatur urusan kamu, tetapi aku bukanlah org yg paling baik di kalangan kamu maka berilah pertolongan kepadaku. Kalau aku bertindak lurus maka ikutilah aku tetapi kalau aku menyeleweng maka betulkan aku!"
KHALIFAH SAIDINA ABU BAKAR R.A 

“SYIAH itu BAHAYA dan HARAM 
kepada seluruh umat Islam dan seluruh Manusia dan Jin. ”
IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A

Tiada ulasan: