The Alien - Link Select

Isnin, 26 Ogos 2013

SKROL BUAT UMAT YAHUDI???

DENGAN NAMA ALLAH
YANG MAHA PENGASIH
LAGI
MAHA PENYAYANG

AKU BERSAKSI
TIADA TUHAN SELAIN ALLAH
DAN NABI MUHAMMAD ITU
PESURUH-NYA

SESUNGGUHNYA PERUTUSAN INI ADALAH
DARIPADA AKU
 IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR. B.A
HAMBA ALLAH.

 Keselamatan bagi mereka yang terus mengikuti cahaya petunjuk
Amma Ba’du

Sesungguhnya aku bersaksi
Tiada Tuhan selain ALLAH dan Nabi Musa A.S itu adalah pesuruh ALLAH seperti mana Nabi Isa A.S yang mengesahkan kenabian Nabi Musa A.S dan Nabi Muhammad S.A.W, yang merupakan Nabi dan Rasul Tuhan yang terakhir.  Aku juga beriman kepada Taurat yang diturunkan kepada Nabi Musa A.S yang kini terkandung dalam Qur’an, kitab ALLAH yang teragung dan paling sempurna sebagai
mukjizat Nabi Muhammad SAW, Keturunan yang diberkati ALLAH dari Nabi Ismail A.S  bin Nabi Ibrahim A.S, saudara Nabi Ishak A.S.

Wahai umat Yahudi,
aku menyeru kamu kepada ISLAM, Agama yang diredai ALLAH untuk seluruh manusia dan jin.  Sesungguhnya YHWH yang Esa atau HaShem itu adalah ALLAH, Tuhan seluruh alam ini yang telah mengutus Nabi Muhammad SAW bersamanya kitab Qur’an dan Islam sebagai agama yang diredai-Nya.  


Apakah kamu memilih agama selain Islam? Sedangkan seluruh langit dan Bumi ini tunduk patuh (Islam) kepada ALLAH, Tuhan seluruh alam.
Ketahuilah sesungguhnya ALLAH telah mengutus terakhir iaitu Nabi Muhammad SAW bersamanya kitab Qur’an dan Islam sebagai agama yang diredai-Nya untuk seluruh Manusia dan Jin.   
Tidak ada paksaan dalam beragama.
Barangsiapa yang memilih selain Islam maka kerugian besar baginya di dunia dan di Akhirat.
Maka, Islamlah... nescaya kamu selamat. 
Sekiranya kamu berpaling, maka saksikanlah.  Sesungguhnya,  kami adalah umat Islam yang tetap terus beriman kepada ALLAH dan Rasul-rasul-Nya.”

Hanya menyampaikan dengan Ikhlas dan benar
daripada

IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A


Tiada ulasan: