The Alien - Link Select

Isnin, 26 Ogos 2013

SANTAPAN ROHANI ???

ALLAH S.W.T
Berfirman :

Fir'aun berkata: "Apakah kamu beriman kepadanya sebelum aku memberi izin kepadamu? sesungguhnya (perbuatan) ini adalah suatu muslihat yang telah kamu rencanakan di dalam kota ini, untuk mengeluarkan penduduknya daripadanya; maka kelak kamu akan mengetahui (akibat perbuatanmu ini).
(QS. 7:123)
demi, sesungguhnya aku akan memotong tangan dan kakimu dengan bersilang secara bertimbal balik, kemudian sungguh-sungguh aku akan menyalib kamu semuanya".
(QS. 7:124)
Ahli-ahli sihir itu menjawab: "Sesungguhnya kepada Rabblah kami kembali.
(QS. 7:125)


RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
Bersabda :

 “Barang siapa membuat gambar dia akan di-azab oleh ALLAH  sehingga dia mampu menghidupkannya dan sesungguhnya dia tidak akan berupaya untuk menghidupkannya.”

Maka berkata  Ibnu Abbas R.A :“Jika kamu masih tetap mahu untuk membuat gambar-gambar, saya menasihatkan agar kamu membuat gambar-gambar pokok (tumbuh-tumbuhan) dan sebarang gambar yang bukan berupa dari makhluk bernyawa.”

Daripada :  Ibnu Abbas R.A
(H.R.S : Muslim)


“Dengan Syariat Islam,
segala ibadah kita terus kepada ALLAH, Tuhan seluruh alam ini tanpa menyekutukan-Nya dengan sesuatu yang tidak diredai-Nya.   Tiada tuhan selain ALLAH.  Sekiranya kamu akui walaupun hanya dengan mulut sekalipun akan Berhala-berhala sembahan manusia sebagai tuhan mereka.  Maka ketahuilah, sesungguhnya kamu telah SYIRIK kepada ALLAH dan Syirik itu adalah satu kezaliman yang besar!”


Imam Muhammad Jibril Al-Khair. B.A

Tiada ulasan: