The Alien - Link Select

Khamis, 19 Januari 2012

KAKI BENGKAK???

Terdapat beberapa sebab bengkak dan sakit di kaki, artritis sebab yang paling biasa untuk kaki bengkak. Gejala umum artritis adalah keradangan sendi. Bengkak pada sendi, kekakuan pada sendi, pergerakan terhad pada sendi dan kemerahan adalah sebab bagi artritis. Radang dingin adalah satu lagi punca kaki bengkak. Bengkak tangan dan kaki atau kawasan-kawasan badan yang lain boleh berlaku disebabkan oleh fungsi Buah pinggang yang tidak normal, penyakit buah pinggang, jantung kongestif kegagalan, kekurangan protein, kanser, atau penahanan natrium. Kehamilan, menawarkan diri untuk tempoh yang agak lama, sindrom premenstrual, kecederaan, kontraseptif oral, tiroid yang rendah, anemia dan kekurangan kalium dan vitamin B, atau reaksi alahan adalah sebab-sebab lain untuk kaki bengkak

Bengkak kaki adalah benar-benar menjengkelkan, menyakitkan dan juga menghalang anda daripada melakukan tugas-tugas harian anda. Adalah disyorkan untuk mendapatkan perubatan yang betul pemeriksaan kerana bengkak kaki boleh menjadi gejala keadaan yang serius pelbagai bidang perubatan seperti artritis dan masalah saraf peredaran darah.

UBATAN HERBA DI RUMAH BAGI KAKI BENGKAK 
Terdapat beberapa rawatan di rumah yang sangat membantu untuk mendapatkan bantuan daripada anda bengkak kaki. Kecil dari mereka akan dibincangkan seperti berikut -
- Air panas dan sejuk urut memberikan kelegaan yang besar dari bengkak. Ia adalah satu ubat yang terbaik untuk rumah kaki bengkak.- CAMPUR DENGAN BAWANG PUTIH YANG DITUMBUK HANCUR ( 3 ULAS )- rendamkan kaki anda dalam air tersebut untuk 10 minit. Air Bawang Putih suam mempunyai manfaat terapeutik untuk kaki bengkak. Ia membantu untuk melegakan kesakitan dan bengkak dari kaki anda tanpa rasa takut apa-apa kesan sampingan.
- Jering kaki anda dengan air suam diikuti dengan urutan yang lembut menggunakan krim atau losyen adalah melegakan sangat membantu untuk sakit kaki atau bengkak kaki.-JANGAN TERLALU KUAT MENGURUTNYA!
- Senaman regangan dan kaki adalah remedi rumah amat berkesan untuk kaki bengkak. Terdapat beberapa senaman kaki yang baik dan regangan yang boleh anda lakukan sebagai bantuan untuk sakit kaki.
- Elakkan kasut tumit tinggi dan memakai t meletakkan banyak tekanan pada kaki anda.
- Pakai kasut yang sesuai dengan betul saiz, bentuk dan keselesaan adalah faktor yang sangat penting dalam memilih kasut.
- Sapukan campuran jus lemon, kayu manis, minyak zaitun, air dan susu.
- Sapukan campuran pudina minyak pati, air, minyak kayu putih yang penting dan minyak pati limau. Ia merupakan ubat yang berkesan untuk rumah kaki bengkak dan boleh dilakukan bila-bila masa kerana semua bahan-bahan boleh didapati di rumah sepanjang masa.
- Serbuk penaik, air beras dengan air beras air adalah sangat baik untuk memperbaiki peredaran mikro.
- Satu pokok teh minyak rendam kaki juga boleh memberi anda kelegaan daripada sakit kaki dan bengkak kaki.
- Mandi buih Lavender dan kaki urut Ia mempunyai bahan menarik untuk kaki anda.
- Sandalwood urut minyak Ia mempunyai kesan yang menenangkan.

TERAPI KHAS
Letakkan kaki anda pada posisi yang tinggi sedikit ketika baring.
-amalkan sebelum tidur untuk mengangkat kaki ke atas dalam kiraan 21 kali.  Insyallah akan menenangkan ketidak selesaan kaki yang 24 jam menampung tubuh kita.  bagi rehat kaki anda!

Penafian: Artikel ini tidak bertujuan untuk memberikan nasihat Kesihatan dan untuk maklumat am sahaja. Sentiasa mendapatkan pandangan profesional kesihatan yang berkelayakan sebelum memulakan program kesihatan mana-mana.

Tiada ulasan: