The Alien - Link Select

Rabu, 25 Januari 2012

UBAT SEGALA PENYAKIT KECUALI MATI!!!MA’UL JANNAH ATAU AIR SYURGA
“Sebaik-baiknya air di muka bumi ialah air Zam-Zam. Padanya ada makanan yang menyegarkan dan penawar bagi segala penyakit.” [HR. Ibnu Abbas Radhiallaahu ‘anhu].

Keajaiban air Zam-Zam

Dari kajian yang telah dilakukan, ternyata air Zam-Zam mengandung fluoride yang memiliki daya efektif membunuh kuman dan membuat air Zam-Zam seolah-olah sudah mengandung ubat. Perbezaan air Zam-Zam dengan air lain di kota Mekah dan kota lain adalah dari segil kuantiti kalsium dan garam magnesiumnya. Kandungan kedua mineral itu lebih banyak pada air Zam-Zam yang menyebabkan air Zam-Zam dapat memberi kesegaran bagi jemaah yang kehausan. Hal ini dibuktikan oleh seorang doktor dari Universiti Yokohama, Dr. Masaru Emoto. Dr. Masaru Emoto yang mendapati bahawa air zamzam memiliki daya penyembuhan yang luar biasa. Keajaiban struktur air Zam-Zam telah dibuktikan Dr. Masaru Emoto dalam suatu penelitian yang dipaparkan dalam sebuah seminar di Malaysia. Kesimpulannya adalah bahawa tidak ada kandungan air di dunia yang menyamai kandungan air Zam-Zam.Kehebatan lain adalah telaga air Zam-Zam tidak pernah ditumbuhi lumut, sedangkan di seluruh dunia telaga mana pun selalu ditumbuhi lumut dan tumbuhan mikroorganisme yang lain.

Molekul Air Zam-Zam Paling Cantik

Menurut kajian yang dilakukan, molekul air Zam-Zam merupakan molekul air paling cantik dan indah di antara air semua jenis air. Dr. Emoto menjelaskan bagaimana sebuah kata yang diucapkan dapat mempengaruhi bentuk molekul air. Tentu saja setiap doa yang terhembus dari setiap jemaah haji selama ini menjadikan air Zam-Zam sebagai air terindah yang akan terus menghapus dahaga setiap tamu Allah di Makkah.
Keistimewaan Air Zam Zam

1. Meminum Air zam zam menjadi satu amalan ibadah, dengan niat mengikuti anjuran Rasulullah.

2. Diriwayatkan oleh Abdullah ibnu Abbas, Aku pernah menyiapkan air zam zam untuk Rasulullah, kemudian beliau meminumnya sambil berdiri.

3. Makruh hukumnya apabila dipergunakan untuk mencuci najis, atau dipakai untuk membersihkan hadas besar.

4. Disunatkan membawa air zamzam pulang ke negeri masing2 bagi jemaah (penunai rukun Islam ke lima) yang memang berasal dari luar Negara Arab, dan Rasullulullah adalah orang pertama yang membawanya keluar kota Mekkah, iaitu ke Madinah.

5. Mata Airnya tidak pernah kering, meskipun berjuta-juta umat manusia meminumnya setiap hari terutama pada musim ibadah haji, bahkan sekarang dengan peralatan canggih, orang yang berada di Masjid Nabawi (Madinah) yg berjarak 450 Km dari Mekah boleh minum air zam zam setiap saat.

6. Pada waktu Rasululullah akan melakukan Sa’ie, beliau meminum air zam zam sampai kenyang, kemudian menyiram kepalaNya dengan air zam zam.

7. Banyak orang menyiram dan membasahi kain (baju) ihram, kemudian direntang tanpa diperah agar kering sendiri, dan akan dipakai sebagai ‘Kafan” ( pembungkus mayat) kalau meninggal nanti.

Keutamaan Air Zam Zam

1. Air Syurga (maa’ul-Jannah) : ertinya air yang penuh berkat dan manafaat.

2. Nikmat Allah : salah satunya nikmat Allah bagi para Jemaah haji yang dapat merasakan nikmatnya air ditengah-tengah padang pasir.

3. Pencuci hati: Air Pencuci hati Nabi Muhammad SAW, ketika Malaikat Jibril membasuh hati Muhammad dengan air zam zam.

4. Penuh Berkat : kerana Rasulullah SAW sering meminumnya dan tangannya yang penuh berkat dicelupkannya ke telaga zam zam.

5. Mengenyangkan : Air yang mengenyangkan dan menghilangkan dahaga.

6. Ubat penyakit : Air penyembuh penyakit, baik penyakit zahir, batin

7. Abadi: Tidak akan kering hingga hari Kiamat, kerana ia menjadi bukti keagungan dan kebenaran Allah.

SK :  Air zam-zam penawar seluruh penyakit (dari jenis pening, demam hinggalah ke penyakit AIDS dll...)  KECUALI MATI!

Tiada ulasan: