The Alien - Link Select

Sabtu, 6 Disember 2014

UMAT TERBAIK ???

ALLAH S.W.T
Berfirman :
“Kamu (wahai umat Muhammad) adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi (faedah) umat manusia, (kerana) kamu menyuruh berbuat segala perkara yang baik dan melarang daripada segala perkara yang salah (buruk dan keji), serta kamu pula beriman kepada Allah (dengan sebenar-benar iman). Dan kalaulah Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) itu beriman (sebagaimana yang semestinya), tentulah (iman) itu menjadi baik bagi mereka. (Tetapi) di antara mereka ada yang beriman dan kebanyakan mereka: orang-orang yang fasik.”
( Q.S. 3 :110 )

RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
Bersabda :
"Barangsiapa di antara kamu menjumpai kemungkaran maka hendaklah ia mencegah dengan tangan (kekuasaan)nya, apabila tidak mampu hendaklah dengan lisannya, dan jika masih belum mampu hendaklah ia mencegah dengan hatinya. Dan (dengan hatinya) itu adalah selemah-lemahnya iman.”
( H.R.S : Imam Muslim Rahmt. A. )

“Bersihkan hatimu dari keburukan dan kejahatan Nafsu dan kejahatan Syaitan dengan Zikrullah.  Nescaya hatimu akan tenang, maka zahir dan batinmu akan selamat dari kejahatan dirimu sendiri dan orang lain akan bebas dari kezalimanmu.”
IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A


“Jauhkanlah dirimu dari segala jenis kejahatan.”

1 THESSALONIANS 5 : 22

Tiada ulasan: