The Alien - Link Select

Sabtu, 14 Disember 2013

SANTAPAN ROHANI ???

ALLAH S.W.T
Berfirman :
Mereka menjadikan orang-orang alimnya dan rahib-rahib mereka sebagai rabb-rabb selain Allah, dan (juga mereka menjadikan Rabb) Al-Masih putera Maryam; padahal mereka hanya disuruh menyembah Ilah Yang Maha Esa; tidak ada Ilah (yang berhak disembah) selain Dia. Maha suci Allah dari apa yang mereka persekutukan.
 (QS. 9:31)
Mareka berkehendak memadamkan cahaya (agama) Allah dengan mulut (ucapan-ucapan) mereka, dan Allah tidak menghendaki selain menyempurnakan cahaya-Nya, walaupun orang-orang kafir tidak menyukai.
(QS. 9:32)
Dialah yang mengutus Rasul-Nya (dengan membawa) cahaya petunjuk (Al-Qur'an) dan agama yang benar untuk dimenangkan-Nya atas segala agama, walupun orang-orang musyrik tidak menyukainya".
(QS. 9:33)


RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
 bersabda :
"Rahmat kurnian Allah Yang Maha Penyanyang itu selalu di atas kepala Muazin. Dan Muazin akan diampunkan dosanya semana jauh suara azannya."

Daripada  Anas bin Malik R.A 
(H.R.S : Imam Ath-Thabarani )


"Sesiapa yang takut kepada ALLAH, nescaya ALLAH mengamankannya dari segala sesuatu. Sesiapa yang takut kepada SELAIN Allah... Nescaya ALLAH akan menakut-nakutkannya dengan apa yang ditakutinya itu dan diserahkan halnya kepada apa yang ditakutkannya itu juga. Maka berhati-hatilah dan mohonlah perlindungan ALLAH SWT dari Murka-Nya yang amat dahsyat dengan Kasih Sayangnya yang amat hebat."

IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A

Tiada ulasan: