The Alien - Link Select

Khamis, 5 Disember 2013

SANTAPAN ROHANI ???

ALLAH S.W.T
Berfirman :
mereka kekal di dalanya selama-lamanya. Sesungguhnya di sisi Allah-lah pahala yang besar. 
(QS. 9:22)
Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu jadikan bapak-bapak dan saudara-saudaramu pemimpin-pemimpinmu,jika mereka lebih mengutamakan kekafiran atas keimanan dan siapa yang di antara kamu yang menjadikan mereka pemimpin-pemimpinmu, maka mereka itulah orang-orang yang zalim.
(QS. 9:23)
Katakanlah: "Jika bapak-bapak, anak-anak, saudara-saudara, isteri-isteri, kaum keluarga, harta kekayaan yang kamu usahakan, perniagaan yang kamu khuatiri kerugiannya, dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai adalah lebih kamu cintai lebih daripada Allah dan Rasul-Nya dan (dari) berjihad di jalan-Nya, maka tunggulah sampai Allah mendatangkan keputusan-Nya". Dan Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang fasik.
(QS. 9:24)

RASULULLAH NABI MUHAMMAD S.A.W
bersabda :
"Apabila kamu bangun dari tidur, janganlah memasukkan tangan ke dalam bekas air sebelum mencucinya tiga kali."

(H.R.S : Bukhari dan Muslim)

“Barangsiapa takut kepada Allah S.W.T nescaya tidak akan dapat dilihat kemarahannya. Dan barangsiapa takut pada Allah, tidak sia-sia apa
yang dia kehendaki.”
KHALIFAH SAIDINA UMAR AL-KHATTAB R.A

“Tiada Tuhan selain ALLAH S.W.T dan Tiada nabi setelah Rasulullah Nabi Muhammad S.A.W. Juga tidak akan ada agama baru sesudah Islam dari ALLAH. Sesiapa yang mengaku dirinya adalah nabi maka wajiblah kamu penggal kepalanya, kecuali dia bertaubat dan tunduk kepada ALLAH semula. Tiada kitab ALLAH setelah Qur’an yang diturunkan dan tiada sunnah yang lebih baik dari sunnah Rasulullah Nabi Muhammad S.A.W. Tiada golongan yang selamat di dunia dan di Akhirat kecuali Ahlu-sunnah waljamaah.”
IMAM MUHAMMAD JIBRIL AL-KHAIR B.A

Tiada ulasan: