The Alien - Link Select

Rabu, 24 Ogos 2011

PADERI GAY KAHWIN DI MALAYSIA???Perkahwinan paderi gay dikecam

Oleh OOI CHOON JOO
pengarang@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 23 Ogos – Beberapa pemimpin agama hari ini mengecam keputusan paderi gay warga Malaysia yang tetap mahu berkahwin dengan teman lelakinya dan melangsungkan majlis resepsi mengikut budaya Cina di negara ini.

Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadot berkata, pihak berkuasa perlu menghalang majlis perkahwinan itu daripada diadakan di negara ini dengan menggunakan peruntukan undang-undang sedia ada.

“Kita jangan biarkan perkara ini berlaku kerana perkahwinan itu nyata bertentangan dengan tabii manusia dan ajaran agama.

“Sekiranya majlis perkahwinan itu diadakan di negara ini maka ia seolah-olah menunjukkan bahawa masyarakat kita menerima perkahwinan sejenis,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Beliau diminta mengulas pendirian paderi gay, Ou Yang Wen Feng, 41, yang berkeras untuk meneruskan perkahwinannya dengan seorang lelaki Afrika-Amerika di New York, Amerika Syarikat pada 31 Ogos ini.

Dalam pada itu, Timbalan Pengerusi Hindu Sangam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Chandiran Periasamy berkata, sekatan perlu dilakukan oleh pihak berkuasa supaya majlis perkahwinan itu tidak diadakan.

“Perkahwinan ini memang bukan budaya kita dan perlu dihalang oleh kerajaan kerana kita bukan negara Barat.

“Lagipun, perkahwinan sebegini tidak pernah berlaku di negara ini dan ia bakal mencipta sejarah baru sekiranya diteruskan,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Presiden Ikatan Muslim Malaysia, Aminuddin Yahaya berkata, pihaknya memang tidak bersetuju dan menolak sekeras-kerasnya rancangan paderi itu untuk mengadakan majlis perkahwinan di negara ini.

“Kalau kita benarkan majlis itu diadakan maka ia menunjukkan bahawa masyarakat kita telah mengiktiraf perkahwinan tersebut.

“Kita memang menolak majlis perkahwinan itu yang jelas telah melanggar prinsip agama dan kemanusiaan,” ujarnya.

SK : SEBELUM ALLAH TURUNKAN BALA PADA NEGARA INI, BAIK HALANG WALAU DENGAN APA CARA SEKALIPUN! INILAH CONTOH PADERI PEROSAK NEGARA MALAYSIA! KALAU IKUTKAN UNDANG-UNDANG ISLAM, ORANG YANG BERKAHWIN SEJENIS TARAFNYA LEBIH HINA DARI SETOMPOK NAJIS BABI!!! ORANG INI WAJIB DIBUNUH AGAR TIDAK MENYEBABKAN PENYAKIT ZAHIR DAN BATIN KE ATAS SELURUH MANUSIA DI MALAYSIA!!!

Tiada ulasan: