The Alien - Link Select

Khamis, 19 Ogos 2010

9/11 RAYA AIDILFITRI

Sesetengah kumpulan bimbang kebetulan itu akan menambah kecurigaan dan permusuhan terhadap umat Islam ketika sentimen negatif mereka sudah memuncak.
Presiden Barack Obama dikritik hebat kerana menyokong rancangan pembinaan sebuah pusat komuniti Islam berhampiran tempat kejadian serangan Pusat Dagangan Dunia (WTC) di New York pada 11 September, 2001 atau Ground Zero.
Masyarakat Islam Amerika Utara (ICNA) mengambil keputusan menangguhkan hari keluarga pada 11 September kerana menghormati mangsa dan saudara mara mereka. Pengasasnya, Tariq Amanullah bekerja di WTC dan meninggal dunia akibat serangan itu.

Majlis Hal Ehwal Umum Islam kumpulan penyokong berpusat di Los Angeles, dilaporkan menghubungi polis memaklumkan mengenai tarikh pertindihan itu dan menggesa masjid memperbaiki pengawasan dan keselamatan di premis mereka.

Ibrahim Hooper, dari Majlis Hubungan Islam-Amerika, berkata setiap individu dan masyarakat bebas untuk menyambut Aidilfitri, namun mereka mungkin mengubah cara sambutan Aidilfitri kerana tarikhnya begitu dekat dengan 9/11.
Saya tidak fikir mereka akan mengubah cara sambutan. Aidilfitri adalah acara bersolat dan meraikan kemenangan berpuasa. Kami sentiasa memberitahu masjid supaya memeriksa keselamatan apabila Islamofobia memuncak. Mereka sengaja mencari dan mencipta pelbagai alasan untuk menyelar Islam dan ini adalah satu daripadanya, katanya.

Haroon Moghul, pengarah sebuah badan capaian Islam, menulis: Jika Aidilfitri jatuh pada ulang tahun hari berkenaan, ia akan menjadi satu tugas sukar kepada umat Islam di New York. Ramai jemaah akan tersentuh pada hari itu, sama ada secara peribadi berikutan kehilangan orang tersayang dalam kejadian terbabit. Agensi

p/s : ITU KAN KEBETULAN JE... BODOH BETUL U.S NI YA!

Tiada ulasan: