The Alien - Link Select

Rabu, 13 Januari 2010

TIADA NAMA ALLAH DALAM PERJANJIAN BARU KRISTIAN!


TIADA KALIMAH ALLAH DALAM KITAB PERJANJIAN BARU! SEDANG DALAM PERJANJIAN LAMA ADA LAH!... SEDANGKAN PADA MASA YANG SAMA UMAT KRISTIAN MENOLAK PERJANJIAN LAMA.


JADI UMAT KRISTIAN TIDAK BERHAK MENGGUNAKAN KALIMAH 'ALLAH' DALAM MAJALAH MEREKA WALAUPUN UNTUK PENGAJARAN. TIDAK ADA HAK SAMA SEKALI!


HANYA ADA KATA' BAPA' DALAM PERJANJIAN BARU. CONTOH DOA ORANG KRISTIAN


"BAPA KAMI DALAM SYURGA, DIMULIAKAN NAMAMU..."


SOALANNYA... DI MANA NAMA ALLAH???-

SELURUH 27 PERJANJIAN BARU... TIADA SATU PUN NAMA 'ALLAH' DI DALAMNYA... HANYA NAMA' BAPA'!!!!

JADI GUNALAH NAMA BAPA! ANDA DIHARAMKAN MENGGUNAKAN KALIMAH ITU... KALIMAH ALLAH BERMAKSUD YANG ESA DNA TUNGGAL... TIDAK SEPERTI KRISTIAN YANG MENGGAMBARKAN ALLAH ITU 3 DALAM SATU... (KONSEP TRINITY ANTHANNASIUS YANG DIAJAR OLEH PAULUS YANG AMAT BERTENTANGAN DENGAN INJIL BARNABAS DAN ISLAM.)


SELAIN TUJUAN MENGHINA UMAT ISLAM DAN MENGELIRUKAN UMAT ISLAM SERTA MEROSAKKAN PERPADUAN NEGARA MALAYSIA INI... APAKAH TUJUAN UMAT KRISTIAN INI SEBENARNYA??? (ANDA SENDIRI SUDAH MELIHAT DANMEYAKSIKAN PERISTIWA SERANGAN KE ATAS SURAU-SURAU DAN GEREJA... SAMPAI BILAKAH IA AKAN BERTERUSAN???)


BOLEH SAJA UMAT KRISTIAN MAHU MENGGUNAKAN KALIMAH 'ALLAH' KALAU UMAT KRISTIAN MAHU MENGAKUI MUHAMMAD ITU RASUL ALLAH SEPERTI MANA NABI ISA A.S... DAN UMAT KRISTIAN PELUK AGAMA ISLAM... MAKA BOLEHLAH DIGUNAKAN KALIMAH 'ALLAH' TERSEBUT... BAGAIMANA???

BOLEHLAH DIGUNAKAN

"TIADA TUHAN DISEMBAH MELAINKAN ALLAH DAN MUHAMMAH ITU PESURUH-NYA."


TIADA NAMA ALLAH DALAM PERJANJIAN BARU... TETAPI DALAM PERJANJIAN TERAKHIR BANYAK NAMA ALLAH (99 NAMA ALLAH DAN 20 SIFAT2 ALLAH)


ISLAMLAH NESCAYA KAMU SELAMAT!

MARI KITA SAMA-SAMA FIKIRKAN...

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SEBELUM ADA ISLAM , nabi ISA AL MASIH (JESUS CHRIST) SUDAH MENYEBUT NAMA ALLAH TERLEBIH DAHULU,

SILZACK KHAIROL berkata...

Sebelum ada Islam???

hahaha... awak ni buta sejarah ke apa???

Jesus(nabi Isa) is Muslim.... tentulah dia menyebut nama Allah dalam bahasa dia... Begitu juga nabi Adam dan nabi-nabi lain menyebut nama 'Allah' terlebih dahulu dari Muhammad...

dan jelas sekali anda bukan muslim... Bahasa Arab adalah bahasa tertua di dunia... ia digunakan oleh Nabi Adam sehingga nabi Muhammad... Jesus atau nabi isa bertutur dalam bahasa kaumnya iaitu Israel(Yahudi)... Nama Allah dalam bahasa Yahudi ??? (cari sendiri!)

27 perjanjian baru tidak menyebut nama Allah satu pun... perjanjian lama .. ya!

Paulus itu bukan Islam seperti mana anda...
Tapi jesus @ Nabi Isa itu Islam....


...Kristian tiada hak sedikit pun di sisi Allah untuk menggunakan nama Allah...