The Alien - Link Select

Rabu, 25 Jun 2008

DEMAM

ALHAMDULILLAH aku demam hari yang ke 2 hari ni.... syukurlah.. sekurang-kurangnya Allah sayangkan aku lagi... kalau tak tentu aku dikecualikan dari penyakit. Inilah hebatnya Islam... Saidina Umar Al-Khattab akan menangis apabila dia tidak sakit atau mengalami sebarang masalah kesihatan pada satu hari. Beliau selalu menyangka Allah tak sayang dia lagi.. kerana sebagai hamba-hamba yang dicintai Allah ujian kesakitan dan bermacam2 ujian lagi akan diterima oleh hamba-hamba-nya dengan redha dan harapan. Alhamdulillah... sakit juga adalah satu nikmat dan ujian yang cukup besar nilainya. tanpa sakit kita takkan tahu bagaimana nikmatnya sihat... kan ??? hihiihii.. oleh itu kita perlu bersyukur selalu tak kiralah kita dapat nikmat kesenangan atau nikmat kesusahan atau sakit... Mungkin kamu suka satu kesenangan itu tapi kamu takkan sedar kesusahan disebaliknya nanti... mungkin kamu tidak suka akan kesusahan tetapi kamu tidak tahu kesenangan disebaliknya itu.
Alhamdulillah.... hari ini tetap bekerja walaupun demam selsema... aku sempat pi klinik pagi tadi... sambil menahan-nahan hingus yang meleleh dan rasa pinau kepala aku tetap menanti doktor untuk memeriksa aku. Aku bukan nak Syirik pada Allah... Allah emnyuruh aku berusaha.... Aku yakin kaedah yang Allah beri itu dan kesembuhannya hanya dari Allah SWT... Ubat2an tidak akan menyembuhkan sakit ku... tetapi kerana Allah menyembuhkannya.... itulah keyakinan kita semua kepada Allah.... beriman kepada Allah. rukun iman yang pertama. Wajib kita Imani... ubat aku minum macam yang disarankan oleh doktor.
Aku lega sikit ... alhamdulillah.... lepas tu akau sambung balik kerja senaraikan buku-2 baru ni... banyak gile.. ada dalam 5 troli rasanya... berlambak-lambak kat tepi dinding. dah macam bukit Tunggal kat belakang umah aku. hahahaha..... sejak aku balik dari p.pinang dua hari lepas inilah keje aku ... terperap senaraikan buku2 baru dan lagenda Adamus terpaksa dihentikan sementara...
semalam aku pi gym temankan si Kajol. semalam juga dia dapat trainer. so dia melaramlah ngan trainer dia ke hulu-ke hilir. aku sibuk ngan training aku... lepas tu bila sesi dia habis aku temankan dia jap...sebelum pi sauna basah dan kering.... alhamdulillah.. lepas keluar dari sauna ... lega sikit pala otak aku.... mandi2 dan bersiap untuk balik umah. Sampai umah aku bantai tidur... heheehe.. penat gila! dan hari ni Subuh terlepas !!! waarrgghhhh!!!!!

Tiada ulasan: