The Alien - Link Select

Jumaat, 2 Mei 2008

Sidang Dewan Rakyat Kecoh???

PM berasa sangat malu dengan gelagat ahli parlimen pembangakang yang beraksi dan mengeluarkan perkataan yang tidak wajar... Waaa... pembangkang!!! Kalau dari segi cara berbahas dan bersidang dinilai... anda bukanlah seorang pemimpin rakyat Malaysia ... kerana rakyat Malaysia amat bersopan dan berbudi bahasa. Nampaknya BN akan terus memerintah Malaysia pada masa2 akan datang... rakyat dah nampak gelagat anda... aku sendiri rasa malu dengan apa yang berlaku di Parlimen... aku terbayang Parlimen Korea, bukan sahaja berkata2 kesat dan kasar malah siap baling membaling kerusi... hahahaha... kelakar sungguh... adakah pembangkang kita mahu jadi seperti itu??? pening kepala aku memikirkannya... walau apapun kita sebagai rakyat kenalah bijak mengundi pada masa akan datang... anda boleh nilai dari gaya percakapan dan gaya pembawaan diri seorang tokoh politik melalui tingkah laku dan percakapannya, sama ada dia itu adalah pemimpin yang layak memimpin rakyat malaysia dan negara ini atau pun tidak!
Aku harap Dewan Rakyat diduduki oleh orang yang tau beradab dan berkata2 dengan sesuatu yang wajar... aku rasa malu sangat2... dulu aku selalu ketawakan parlimen negara lain yang selalu kucar-kacir... gaduh, bertumbuk dan sbgnya... kini .. aku tak sangka kena kat batang hidung aku sendiri.. kat negara kita pula tu..
Warrrgghhhhh!!!!!!
"Ya Allah letakkanlah negara ini ditangan seorang yang beragama, beriman , berakhlak terpuji, ikhlas dan ihsan mentadbir negara ini.. amin"

Tiada ulasan: