The Alien - Link Select

Isnin, 14 Januari 2008

Hari ini... 15hb januari 2008, pertengahan bulan. Hmmm... duit dah tinggal sikit je... rasanya bolehlah survive sampai hujung bulan... Semalam tak gi klinik pun... lepas duk kaunter pegi pula kaunter Journal.. fuh... memag keje hari ni pack betul... mujurlah kat Annex tu ada komputer.. boleh surfinginternet... tak la bosan sangat... cua sakit aa buntut.. hahaha tambah ngan demam selsemanya... Aku nak cakap omputih ngan budak luar negara tu pun ada sengal dan sengau... dia pun macam tak faham... aku bukan reti pun cakap omputih ni... aku tau yang standard je laa..
yang lebih2 tu... soriilah... kadang-kadang aku terfikir gak... kan elok kalau kita buat macam negara Jepun... Orang jepun mewajibkan sapa2 shj yang masuk negara tu kenalah tau berbahasa Jepun... Oleh itu, Kita martabatkan bahasa melayu... kita kenakan peraturan baru... sapa-sapa yang study kat negara kita ni... wajib belajar bahasa melayu... dan kita tidak akan melayan mereka yang tidak reti bahasa melayu... macam bahasa omputih laa.... diaorang boleh buat... naper kita takleh .???? sedangkan kita ada slogan khusus bahawa." MALAYSIA BOLEH!"..
Jadi... mengapa kita tak boleh buat ?
Why? why? and why?
waduhhh... hari ni masih demam lagi... macam biasalah kena jaga kaunter...dan petang karang kat Annex pula... Minggu ni shif malam .. minggu depan shif pagi lak... macam tu laa rutin aku ini sebagai pekerja kat Perpustakaan. Dengan sejuknya dan ngantuknya... hahahaha kekadang bosan ngan rutin hidup... namun itu semua kehendak-Nya... Dia Maha Tahu...

Tiada ulasan: