Selasa, 15 Januari 2013
BAWANG PUTIH ???
3 biji Bawang putih mentah setiap hari (24 jam) akan ...
1. Mengurangkan risiko sakit jantung DAN Mengurangkan risiko strok
2. berfungsi Anti bakteria dan antivirus Sejenis bahan Allicin yang terkandung di dalam bawang putih ini bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob. Jadi, ianya amat baik untuk jangkitan perut, jangkitan influenza dan sebagainya.
3. membantu dalam membunuh parasit, membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah
4. mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser
5. Mengurangkan kolesterol dalam tubuh
6. mengurangkan kandungan gula dalam badan
7. memulihkan batuk
8. Menjadi antibiotik alami di dalam tubuh manusia
9. membantu menyegarkan pernafasan sekalipun tempat yang banyak karbon monoksida (asap kenderaan).
10. Antiinflamasi Kajian juga menunjukkan bawang putih mempunyai bahan antiinflamasi yang dapat membantu mengurangkan penyakit asma, mengurangkan inflamasi pada arhritis pada sendi seperti rheumatoid atau pun osteoarthritis.
11. Membantu sistem pencernaan
12. Memulihkan Hypertiroid
13. Meningkatkan sistem imunisasi
14. Menyembuhkan Tulang Patah
15. Membunuh Cacing Perut
16. Mengatasi Insomnia dan meningkatkan Stamina tubuh
DISEBABKAN...
setiap 100 gram bawang putih mengandungi 623 kJ kalori, karbohidrat (33 g), gula (1 g), serat (2.1 g), lemak (0.5 g), protein (6.39 g), beta karotin ( 5 microgram), thiamine (vitamin B1) (0.2 microgram), riboflavin (vitamin B2) (0.11 microgram), niacin (0.7 mucrogram), asid panthitenik (0.59 microgram), Vitamin B6 (1.2535 micragram), folate (3 microgram), vitamin C (31.2 mg), kalsium (181 mg), zat besi (1.7 mg), magnesium (25 mg), fosforus (153 mg), kalium (401 mg), natrium (17 mg) dan zink (1.16 mg). Kandungan zat lain ialah seperti mangan (1.672 mg) dan selenium (14 micrograms)
Langgan:
Catatan (Atom)