The Alien - Link Select

Selasa, 13 April 2010

CERITA BARU!


-Majalah komik Pendekar Laut dan tidak kaitan dengan ini cerita...sekadar Hiasan.

Hari agak kurang sihat... namun, dengan amalan khas Suluken, aku berjaya mengoptimumkan kekuatanku... harap2 pada masa akan datang tidak akan berlaku gangguan itu lagi. Syaitan memang suka manusia bermusuhan diantara satu sama lain. semoga mereka yang dipengaruhi Syaitan laaknatullah ini insaf dan bertaubat dan semoga Allah memberi hidayah-Nya...
manusia memang mudah dirasuk hasad dengki, tambah-tambah lagi kalau melihat ada orang lebi sikit dari dia... inilah orang melayu, yang tidak mampu berdiri di atas kaki sendiri. Kalau dapat berdiri pun di atas kemusnahan orang lain yang lebih dulu berjaya darinya... (lihat sendiri dalam filem SANTAU) huh!... orang melayu macam ni adalah macam perasit... menumpang dan merosakkan perumahnya.. hmmm... apapun kalau manusia ini beragama dan beriman... nescaya masalah ini tidak akan timbul... semuanya akan mengikut lunas2 Allah dan Rasul-Nya... semuanya akan selamat di dunia dan akhirat...
apa pun, kita sebagai manusia mengaku beriman kepada Allah dan Rasul-Nya... mestilah selalu memgang teguh 'tali' ini dengan kukuh.. Insyallah selamat selamanya...
minggu ini aku dah berjaya menyiapkan dan menghabiskan movie terakhir Young and dangerous- part 6... ini mungkin merupakan akhiran saga movie ini... ending memang bagus...cuma pengajarannya ialah... setiap kerja-kerja tidak elok tetap akan berakhir dengan kemusnahan diri sendiri... itulah moral ceritanya... sekarang ni juga aku merangka satu novel baru... kuberi tajuk : Geng Tengkorak Merah... hehehehe. cerita samseng di sekolah. Menceritakan Zack, Bobby, Sam, Andy, Mawie, Chan Ho Ming dan Raja. yang menubuhkan geng Tengkorak Merah untuk menyaingi kumpulan samseng sekolah yang menguasai SMK Batu Lapan di Kota Kinabalu.
waaa... aku ada tiga novel yang perlu disiapkan serentak... SOLO(SaiFai-hero), GTM(Novel remaja samseng) dan Arena 2077(Saifai- battle.-MAMPUKAH AKU? apapun kita tengok dulu.. bagaimana kemampuan aku menyiapkannya... sebelum ini aku menyiapkan PAhlawan Adamus dan AKU BUKAN HISYAM 2 serentak... entahlah kali ini... 3 cerita dan Pahlawan Adamus 2 ditangguhkan dulu...

2 ulasan:

kaizar berkata...

SOLO(SaiFai-hero)
GTM(Novel remaja samseng)
Arena 2077(Saifai- battle)
Pahlawan Adamus 2
AKU BUKAN HISYAM 2
wah, tulis 5 novel dalam satu masa. tak sabar nak tunggu keluar

SILZACK KHAIROL berkata...

Insyallah.. semuanya masih diperingkat awal...